Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 09.19.2024, 9:27 PM

Глинський ліцей

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

2:36 PM
Екскурсія до Путивля.

Напередодні Дня партизанської слави група учнів разом з педагогом-організатором Швайкою Н.В. та керівником гуртка «Юні краєзнавці» Карпенко О.В. побувала у Путивлі - одному із найстаріших міст України, перші згадки про яке датуються кінцем V сторіччя, місті, де відбувалися події героїчного літопису "Слово о полку Ігоревім".

Спочатку учні відвідали краєзнавчий музей, де побачили ікону XIX століття "Введення в храм Пресвятої Богородиці", елементи іконостаса з Покровської церкви, також матеріали епохи неоліту, бронзи, стародавнього міста Путивля і багато інших раритетних експонатів.

Незабутнє враження справив на нас Молчанський монастир (VI-XIX ст.) – нині діючий жіночий монастир, що став справжнім духовним центром регіону. І не тільки монастир, а вся його територія дбайливо доглянута та засаджена найрізноманітнішими квітами, екзотичними кущами та деревами.

Головним об'єктом архітектурного ансамблю Молчанського монастиря, що розташований на одному з присеймских пагорбів, є собор Різдва Богородиці. Це – найдавніша за віком архітектурна пам`ятка Путивля. Святинею монастиря є Молчанська ікона Божої Матері. Поруч із собором розташовані дзвіниця, церква Іоанна Хрестителя, настоятельський корпус, трапезна, Татарська вежа, келії та інші споруди.

Побували ми також біля скульптури Ярославни. Від неї відкрилися чудові види на Молчанський монастир, на річку Сейм, засеймські далі і на Никольську гірку.

Далі ми вирушили на північний захід від Путивля, де знаходиться Спадщанський ліс. У роки Великої Вітчизняної війни тут сформувався Путивльський партизанський загін, який став ядром партизанського з’єднання під командуванням С.А. Ковпака та С.В. Руднєва. У глибині лісу – Алея Героїв, відкрита на честь десяти партизанів-ковпаківців, удостоєних звання Героя Радянського Союзу, а також величний монумент «Партизану Великої Вітчизняної війни».

Юні екскурсанти мали змогу простежити шлях партизанського з’єднання від Спадщанського лісу до далеких Карпатських гір. Серед експонатів побачили особисті речі ковпаківців, зразки зброї, фотографії, документи тощо.

Особливе захоплення викликав музей зброї та військової техніки, експозицію якого складають зразки зброї та військової техніки, які відносяться до різних родів і видів військ. Це – артилерія, бронетехніка, авіація, протиповітряна оборона тощо. Серед експонатів – легендарна «Катюша» і сучасна реактивна система залпового вогню «Град», 122-мм гаубиця зразка 1938 року і гармати, що й досі стоять на озброєнні армій деяких країн світу. Також у музеї побачили танк Т-64 А, бронетранспортер БТР-60 ПБ, бойову машину піхоти БМП-1, зенітну кулеметну установку ЗПУ-4, літаки, вертоліт, міномети, паровоз.

Сотні фотографій, документів, зразків зброї, боєприпасів розкрили велич народного подвигу під час війни, здивували школярів, пробудили патріотичні почуття. Яскраві враження та позитивні емоції залишилися в учнів після подорожі до м.Путивль.

Переглядів: 130 | Додав: glinskajashkola | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
uCoz