Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 09.19.2024, 9:37 PM

Глинський ліцей

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

12:29 PM
Історико-літературний проєкт "Горить моє серце, палає..."

У лютому цього року Україна буде відзначати 150-ту річницю від дня народження Лесі Українки - однієї з центральних постатей в історії національної культури.

Долучилися до заходів з цієї нагоди і учні Глинського ліцею. 23 лютого відбулася екскурсійна поїздка до Роменського краєзнавчого музею, де було проведено спільний історико-літературний проєкт під назвою "Горить моє серце,палає..." Під керівництвом завідуючої науково-експозиційного відділу Савченко Н.В. у театральній залі-вітальні пройшло знайомство з духовним світом Лариси Косач, її почуттями та особистим життям. Учні дізналися про зв'язок поетеси з Роменщиною, хоча вона й не відвідувала нашого краю, та її чоловік, Климентій Квітка, родом з Хмелова. З цікавістю діти переглянули підбірку рідкісних фото Лесі, її матері - Олени Пчілки, чоловіка. Прозвучав запис уривку пісні у виконанні самої поетки, відтворений з прижиттєвого запису на фонографі. Були представлені книги початку XX ст., зокрема підручник "Стародавня історія східних народів", який Леся написала для своїх сестер ще в дев"ятнадцятирічному віці. Фільм із циклу "Гра долі. Вір мені" заглибив присутніх у особисті почуття відомої українки до Сергія Мержинського та одруження з фольклористом К. Квіткою. Учні з захопленням переглянули тизер до нового українського мультфільму "Мавка" за мотивами драми-фейєрії "Лісова пісня".

Цікаву та змістовну розповідь екскурсовода діти " пересипали" поетичними перлинами Лесі Українки. Прозвучала пейзажна, громадянська та інтимна лірика поетки. Напам'ять читали вірші учні 6,7,10,11 класів. Присутніх вразило виразне та чуттєве виконання відомих та досі нечутих творів.

У фінальній частині заходу діти відповіли на запитання вікторини про життєвий та творчий шлях письменниці.

Зустріч завершилася спільним фото на згадку.

Переглядів: 94 | Додав: glinskajashkola | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
uCoz