Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 09.19.2024, 9:39 PM

Глинський ліцей

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

1:38 PM
Разом переможемо СНІД!

ВІЛ та СНІД… Сьогодні нам часто зустрічаються ці слова на плакатах, у газетах та журналах, їх чуємо по телевізору, радіо і просто від людей. Але, на жаль, більшість із нас не усвідомлює, яку загрозу вони несуть людям. Найчастіше ми думаємо, що нас це не стосується, з нами цього не трапиться, та ніхто не знає, де чекає нас біда.
СНІД – одна з найголовніших проблем, з якою людство зіткнулося у ХХ столітті і увійшло у ХХІ століття. Для СНІДу не існує перешкод, він однаково вражає чоловіків, жінок і дітей.
У світі мільйони людей живуть із цією недугою і... помирають. Наодинці з собою, наодинці зі світом.

Тож під час акції «16 днів проти насильства» було проведення ряд заходів з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який відзначається 1 грудня. Ця дата щорічно закликає всю світову громадськість не просто пам'ятати про цю поки що невиліковну хворобу, але і бути терпимими до тих, хто вже є переносником цього захворювання. І, головне, що повинен для себе зрозуміти кожен, - профілактика дуже важлива в боротьбі за здоров'я.

Щоб поглибити знання учнів про ВІЛ і СНІД, формувати усвідомлення того, що тільки власний досвід життя, поведінка та вчинки гарантують запобігання ризику інфікування ВІЛ, звернути увагу на соціальні та морально-етичні проблеми ВІЛ та СНІДу, пропагувати серед підлітків здоровий спосіб життя, було проведено тренінг ,,СНІД – загроза людству’’.

Продовжили говорити про СНІД - хворобу, яка не обійшла стороною не лише звичайних пересічних громадян, але й багатьох відомих людей, під час репортажу ,,СНІД не оминає знаменитостей’’, згадавши американського авангардиста Клауса Номі, зірку лондонського балету Рудольфа Нурієва, музиканта британської шоу – індустрії Фреді Меркурі, американського письменника Айзека Азімова, члена Демократичної партії США, політика Боба Хатті, американську супермодель Джиа Марію Куранджі, французького філософа Мішеля Фуко, гітариста Тома Фогерті.

Що поєднує цих людей? Усі вони видатні люди, та померли від СНІДу, і навіть гроші не допомогли їм вилікуватися. Не все залежить від великих статків і слави.

Старшокласники переглянути відеоролики «Правда про СНІД», «Переможець», під час трансляції яких кожен задумався над тим, чи правильно він живе, чи дотримується здорового способу життя, і зробив певні висновки.

Після надто важкої для сприйняття інформації, яку почули учні, було проведено анкетування.

Нехай усе погане, що сталося з іншими, обійде нас, залишиться далеко-далеко. Нехай кожна людина до кінця усвідомить усю небезпеку, яку несе СНІД, і зробить усе можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної хвороби, бо СНІД може увійти в кожен дім, кожну сім’ю.

Переглядів: 149 | Додав: glinskajashkola | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
uCoz