Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 09.19.2024, 9:38 PM

Глинський ліцей

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

3:38 PM
Визволення Роменщини

Визволення Роменщини

Уже сімдесят п’ять років відділяє всіх нас від того дня, коли в кожну сім’ю надійшла звістка про визволення Роменщини і нашого села Глинськ  Безжальне колесо Другої світової війни прокотилося по українській землі, залишивши за собою розруху і безліч людських жертв.

Справжній масштаб цих великих втрат неможливо оцінити. Та навіть всевладний час не в змозі стерти із нашої пам’яті згадку про ті страшні і величні події. Нам ніколи не забути цієї трагедії. Пам’ятаємо і воєнні дії на території нашої малої батьківщини. І зараз, у ці вересневі дні, згадуємо події, які передували її звільненню від ярма окупації.

14 серпня 2018 старшокласники взяли участь у мітингу-реквієм «Ми пам’ятаємо своїх героїв», який відбувся на території професійного аграрного ліцею. Щороку ми збираємося біля цього пам 'ятника. Це братська могила, у якій покояться лейтенант Лобанов Микола Гаврилович, червоноармієць Лобзов Василь Якович, рядовий Мартірхян Мартірос, які загинули біля села Сурмачівка. Вперше 16 вересня 2008 року сюди, на могилу свого батька, приїздив син лейтенанта Лобанова, якому на час загибелі батька не було навіть  чотирьох років. Зараз  він проживає у місті Харкові. Вдруге він приїжджав        9 травня 2009 року. Побував на місці першого поховання свого батька в селі Сурмачівка. Могилу біля пам'ятника було реконструйовано, місцевий священик освятив землю, привезену з місця поховання. Сьогодні Леонід Миколайович разом зі своїм сином знову приїхав на могилу батька, щоб вшанувати його пам’ять.

Ця важлива дата – добра нагода згадати доблесних оборонців і визволителів у роки Другої світової війни, тих, хто виявляв небувалий героїзм на бойових рубежах, хто відбудовував село в повоєнні часи. Ні біль кривавих втрат, ні радість великих перемог не забулися за цей час, адже пам’ять про подвиги наших батьків, дідів, братів і сестер та вдячність за життя на вільній землі не мають історичного терміну давності – вони вічні.

Присутні схилили голови у хвилині мовчання перед тими, хто боронив наше село від ворога у роки Другої світової війни, вшанували пам’ять співвітчизників, полеглих у боротьбі за честь і свободу України, усіх невинних жертв, чиє життя обірвала війна, та поклали квіти до меморіалу.

 


Переглядів: 182 | Додав: glinskajashkola | Теги: Визволення Роменщини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
uCoz